روش تهیه شیره خرما به صورت صنعتی و سنتی

شیره خرما
 

روش تهیه شیره خرما به صورت صنعتی و سنتی:

شیره ی خرما به دو روش صنعتی و سنتی تهیه می شود:

روش صنعتی تهیه شیره خرما :

در روش صنعتی شیره خرما به کمک آب و اعمال حرارت، مواد جامد محلول در آب میوه ی کاملاً رسیده ارقام مختلف نخل خرما به نام علمی Phoenix dactylifera از خانواده Palmacea به دست می آید.

روش سنتی تهیه شیره خرما:

شیوه جوشاندن (روش گرم):

• خرما را در دیگ های سر باز می ریزند و به اندازه وزن آن آب اضافه می کنند.

• مخلوط آب و خرما را حرارت می دهند تا شیره در آب حل گردد .

• وقتی شیره به غلظت مورد نظر رسید ، مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرف های پلاستیکی یا حلب های فلزی می ریزند.

۲- تهیه شیره در حوضچه های سیمانی (روش سرد):

• در حوضچه هایی که ۱ الی ۵/۱ متر از سطح زمین بلندتر است خرما را می ریزند.

• در اثر نیروی وزن خرماها به هم فشار می آورند و از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است شیره خارج شده و آن را جمع آوری می کنند.

۳ – تولید شیره خرما به طریقه حصیر:

خرما را در سبد حصیری که از برگ خرما درست شده است می ریزند .

شیره خرما در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر از منافذ حصیر خارج می شود.

خواص غذایی شیره خرما :

اسیدیته:

حدود مجاز اسیدیته ی شیره ی خرما ۳/۱ – ۵/۰ درصد اسیدیته بر حسب اسید استیک می باشد.