تاپو (tapou) ظرف نگهداری خرما

تاپو
 

تاپو (tapou) ظرف نگهداری خرما

درفرهنگ گویش عامه استان بوشهر به ظرف نگهداری خرما که از گچ ساخته میشود و به علت طبع خنکی که دارد میتواند یکسال خرما را درآن نگه داشت ؛ گفته میشود.

تاپو، ظرف گچی خیلی بزرگی است که در قدیم نوعی انبار آذوقه محسوب می شد و آرد و گندم و تخم مرغ را در آن نگهداری می کردند شاید به همین دلیل می گفتند ” تاپو گچی ، پُرِ همه چی ” اما کاربری اصلی تاپو در استان بوشهر نگهداری خرما  بود .

از آنجایی که تاپو ( tapou ظرف نگهداری خرما ) معمولا در گوشه ای دنج و خلوت از خانه نگهداری می شد موارد استفاده دیگری هم داشت .مثلأ بچه ای که قهر می کرد می رفت پشت تاپو و آنجا گریه می کرد ، حتی اگر کار بدی می کرد برای فرار از مجازات بهترین جای پنهان شدن پشت همین تاپو بود

بعضی دختران وقتی برایشان خواستگار می آمد از زور خجالت می رفتند پشت تاپو پنهان می شدند .😁

جالب اینکه برای چیدن خرما در تاپو، یک نفر باید وارد تاپو می شد و با پا روی خرماها می گشت تا خوب چپانده و پِرِس شوند.

الان که فصل خرما و بسته بندی و ذخیره ی خرماس گفتم یادی از تاپو خرمایی کنیم که یکی از بهترین روش های نگهداری خرما برای طولانی مدت بود ،شما به چه روشی خرما رو نگهداری میکنید ؟بهترین روش نگهداری از خرما چیه ؟

شما تاپو خرما داشتین یا دارید ؟!

تا حالا بخاطر در آوردن خرما و شیره ی خرما افتادین تو تاپو ؟

قبول دارین شیره خرمایی که تو تاپو بود یه طعم دیگه ای داشت 😍👌